Ταξιδιώτης ιδέες για αποδράσεις

Έγκαυμα από τον ήλιο θεραπεία με ντομάτα

Έγκαυμα από τον ήλιο

Έγκαυμα από τον ήλιο θεραπεία με ντομάτα. Το καλοκαίρι όπως ξέρουμε δεν έχει μόνο τα καλά του. Αν το παρακάνουμε και μένουμε περισσότερο στον ήλιο, οι ζημιές θα είναι υπερβολικές σοβαρές. Για αυτό, οι γιατροί συνιστούν να μη μένουμε για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο. Τι κάνουμε σε περίπτωση που πάθαμε εγκαύματα από τον ήλιο; Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγούμε τι βάζεις όταν καίγεσαι από τον ήλιο.

Έγκαυμα από τον ήλιο θεραπεία με ντομάτα

Πολλοί από εσάς μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, γιατί προφανώς δεν το έχετε ακούσει ποτέ. Αλλά ένα πολύ αποτελεσματικό λαχανικό, και όχι μόνο να χάσετε κιλά, σε περίπτωση έγκαυμα από τον ήλιο είναι θεραπεία με ντομάτα. Ο χυμός της ντομάτας έχει την ικανότητα να ανακουφίζει από την αίσθηση του καψίματος γενικά και όχι μόνο από τον ήλιο. Η ντομάτα είναι πολύ καλή για να θεραπεύει τα ηλιακά εγκαύματα και να επιταχύνει την επούλωση.

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι, αλλά η πιο απλή μέθοδος είναι να κόψετε μια ντομάτα σε φέτες και να την ακουμπάτε στα εγκαύματα του ηλίου. Μια άλλη θεραπευτική μέθοδος για ηλιακό έγκαυμα είναι να τρίψετε την ντομάτα και να την απλώσετε σαν αλοιφή πάνω στο κάψιμο από τον ήλιο. Θα παρατηρήσετε ότι Θα νιώσετε αμέσως δροσιά και ανακούφιση.

Μια άλλη ιδέα για την θεραπεία με ντομάτα, είναι να δημιουργήστε μια κρέμα με πουρέ ντομάτας και θρυμματισμένο πάγο. Απλώστε τη πάνω στις περιοχές που έχετε πάθει κάψιμο από τον ήλιο και ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Θεραπεία με χυμό ντομάτας

Έχετε μπανιέρα; Τότε μπορείτε να τη γεμίσετε με δροσερό νερό και να προσθέσετε 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας. Μπείτε μέσα και χαλαρώστε στο μείγμα για 10-15 λεπτά και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από 1/4 του φλιτζανιού χυμό ντομάτας ή πελτέ με 1,5 κούπα αποβουτυρωμένο γάλα και να το απλώσετε πάνω στο έγκαυμα από τον ήλιο στο σώμα ή το πρόσωπο για 30 λεπτά. Έπειτα, ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό. Θα δείτε το «θαύμα» που μπορεί να κάνει η ντομάτα. Αυτές ήτανε οι συμβουλές σε περίπτωση έγκαυμα από τον ήλιο. /Taksidiotis

Exit mobile version