Ταξιδιώτης ιδέες για αποδράσεις

Ποιο αντηλιακό για παιδιά να πάρω

Ποιο αντηλιακό για παιδιά να πάρω

Ποιο αντηλιακό για παιδιά να πάρω; Το καλοκαίρι έφτασε και φέτος με υψηλές θερμοκρασίες από νωρίς. Αυτό σημαίνει ένα και μόνο πράγμα, πως πρέπει να εξοπλιστούμε άμεσα μικροί και μεγάλοι με την κατάλληλη προστασία από τις βλαβερές για το δέρμα μας UV ακτίνες.

Ποιο αντηλιακό για παιδιά να πάρω

 Οι περισσότερες βλάβες από τον ήλιο συμβαίνουν ήδη κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε το δέρμα του παιδιού σας από τον ήλιο. Δώστε λοιπόν την απαιτούμενη βαρύτητα στο αντηλιακό που θα χρησιμοποιήσετε στα παιδιά σας, διότι αυτά έχουν ακόμα πιο ευαίσθητο δέρμα, είναι πιο επιρρεπή στα ηλιακά εγκαύματα και πιο πιθανό να ερεθιστούν από χημικές ουσίες. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την επιλογή που θα κάνετε.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς θα κάνετε την επιλογή αυτή, η οποία σχετίζεται άμεσα μάλιστα και με την υγεία των παιδιών σας! Μαζί στο άρθρο αυτό θα δούμε ορισμένα κριτήρια με τα οποία καλό θα ήταν να επιλέγετε το αντηλιακό για τα παιδιά σας .

Πώς να διαλέξω το κατάλληλο αντηλιακό για το παιδί;

 Να αναφέρουμε εδώ ότι σκοπός του αντηλιακού είναι να βοηθήσει το δέρμα να παράγει τη μελανίνη του και να αυτοπροστατευτεί χωρίς να υποστεί βλάβες. Με αυτό κατά νου ας δούμε τα κριτήρια που θα πρέπει να έχει το κατάλληλο αντηλιακό για τα παιδιά σας.

Τι συνιστούν οι δερματολόγοι;

 Ενώ η σημασία της χρήσης του αντηλιακού είναι πολύ σημαντική, οι ειδικοί συμφωνούν ότι απαιτούνται κι άλλα πρόσθετα μέτρα για την προστασία του παιδιού σας από τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος. Τέτοια επιπρόσθετα μέτρα προστασίας είναι τα καπέλα με φαρδύ γείσο, τα προστατευτικά ρούχα από τον ήλιο, η αναζήτηση σκιερών μερών και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 2 μ.μ. Όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικοί τρόποι πρόληψης των βλαβών από τις ακτίνες του ήλιου.

 Εύχομαι τα κριτήρια αυτά να ήταν βοηθητικά ως προς  την σωστή επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού για τα παιδιά σας. /Ταξιδιώτης

Exit mobile version